VOGUE TÜRKIYE - INTERVIEW WITH NAZAN SCHNAPP

VOGUE TÜRKIYE | 31th December 2022

NAZAN SCHNAPP, NAZAN SCHNAPP SWITZERLAND KURUCUSU

2022’ye dair: Ben hiçbir zaman trendlere göre yaşamadım ama trendleri belirlemem ve güzellik, moda ve yaşam tarzı trendleri için doğru tahminlerde bulunmamla tanınıyorum. Bilim ve doğanın arasında köprü kuran lüks markanın kurucusu olarak, güzellik endüstrisi ve boş ve hatta asılsız vaatler beni hayal kırıklığına uğratıyor. Birkaç yıl önce başlayan ‘temiz’ ve ‘doğal’ güzellik kavramları 2022'de de trend oldu ve olmaya da devam ediyor. Ancak buna rağmen ‘temiz güzellik’ ve ‘doğal güzellik’ kavramlarının yanlış yönlendiriciliğiyle hala karşı karşıyayız ve çoğu tüketici henüz gerçekten bu konularda bilgi sahibi değil. ’Temiz güzellik’ tanımının karşılığı ve içeriği yeterince iyi açıklanmıyor. Aynı durum ‘doğal’ iddiası için de geçerli. Bir ürünün doğal olması aynı zamanda temiz olduğu anlamına gelmiyor ve temiz, doğala eş değil. Ek olarak ‘doğal’ bazen cilde sert davranabilir ve cilt bariyerini zedeleyebilir, bu durum yine temiz ürünler için de geçerli. Önemli olan ürünün formülasyonu ve Ar-Ge’si.

Yeniliğe ve innovasyona karşı talep henüz karşılanamamış durumda. Bu durum, yeşil aklama olsun ya da olmasın temiz güzelliğin pohpohlanmasından ve markaların cilde odaklanmaktansa PR hikayelerini önceliklendirmesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle, cilt dönüşümü ve yüksek etkinlik arayışı -benim için de sürpriz oldu- örneğin ciltlerinin nasıl anında dönüştüğü ve dönüşmeye devam ettiği gibi tüketicilerden iltifat olarak aldığımız noktalar henüz tatmin edilmemiş bir konu gibi görünüyor.

2023 öngörüleri: Bence, 2023'te tüketicinin temiz ve doğal güzellik yeniliklerine olan talebi artacak olsa da, güzellik endüstrisi için şeffaflık, işlevsellik, talepler ve tüketici eğitimi önemli olacak. Uluslararası, ultra lüks markamın tek formül oluşturucusu olarak, özellikle bitki bazlı aktifler ve alternatifler olmak üzere en özel içerikler hakkında araştırma, formüle etme ve geliştirme yapmanın yanı sıra her zaman en iyi bilgiye sahibim. Bu nedenle, uzun yıllardan beri bilimsel olarak karmaşık ama doğal olarak elde edilen, yenilikçi ve yüksek performanslı cilt bakımı ve kozmetik ürünleri yaratıyorum. Bitki bazlı alternatiflere olan talep 2023'te artacak. Örneğin, bakuchiol'ün son birkaç yılda bilinirliğinin artması gibi, bir ayurvedik ve şifalı bitki olan Chebula (Türkçesi hara halile, Latincesi terminalia chebula) 2022'de güzellik endüstrisine giriş yaptı. Chebula kelimesinin 2023'te çok konuşulacak bir kelime olma olasılığı yüksek.

Read the full article


Older Post Newer Post